У Стрийському парку відновлюють скульптуру, яку пошкодили вандали

2082 0
Роботи триватимуть ще не менше 2 тижнів.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Скульптуру «Впевнена» у Стрийському парку, яку пошкодили та хотіли підпалити невідомі вандали, реставрують вже тиждень. Про це Tvoemisto.tv повідомив ландшафтний архітектор та куратор проєкту Павло Гудімов. 

«Наразі скульптуру відновлюють. Вже тиждень тривають реставраційні роботи, і я думаю, що це займе не менше двох тижнів. Наскільки реставрація буде успішна, подивимося потім, поки що це масло в'їлося в камінь, і виходить дуже складно», – зазначив Павло Гудімов.

Він пояснив, що реставраційні роботи проводять за власні кошти, тобто за кошти «Я Галерея Львів». Окрім цього, організатори створили збір, до якого можуть долучитися містяни за посиланням.

Він зазначив, що інформації щодо осіб, які причетні до пошкодження скульптури, поки що немає. Триває слідство. 

Читайте також: У Львові у Стрийському парку встановили колекцію сучасних скульптур. Фото

Нагадаємо, що 22 серпня, невідомі облили речовиною, схожою на мастило та хотіли підпалити скульптуру «Впевнена» у Стрийському парку.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!