У суботу Львів попрощається з трьома захисниками. Що про них відомо

5844 0
Поховають загиблих бійців на Личаківському кладовищі.
Фото: Іван Станіславський, Твоє місто

Фото: Іван Станіславський, Твоє місто

У суботу, 16 грудня, Львів попрощається з військовослужбовцями Орестом Ванем, Володимиром Іванівим та Сергієм Литвином. Вони загинули, захищаючи Україну. Деталі про похорон повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Чин похорону військовослужбовців розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

Що відомо про захисників

Орест Вань

Народився 23 березня 1969 року у селі Оселя Львівської області. Навчався у Середній загальноосвітній школі I-III ступенів №36 міста Львова та Середній загальноосвітній школі №72. Здобув освіту у Державному навчальному закладі «Міжрегіональне вище професійне училище зв’язку м. Львова».

Усе своє життя Орест Вань присвятив захисту України. Брав безпосередню участь у охороні будівлі Верховної Ради України у складі 9-ї сотні самооборони Майдану, під час перебування там отримав серйозні поранення. Був одним із 500 добровольців, які у 2014 році проходили військовий вишкіл і розпочали виконувати бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції.

До 2021 року боронив східні рубежі держави у складі батальйону оперативного призначення імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького Національної гвардії України.

Після повернення до цивільного життя займався встановленням систем кондиціонування. Був винятково життєрадісною, креативною і творчою людиною, захоплювався кулінарією, постійно займався самоосвітою, багато читав – завжди мав при собі електронну книгу. Постійно говорив, що він щасливий. За словами рідних, Орест Вань «завжди буде легендою, прикладом доброти, людяності, любові і відданості Україні».

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації добровольцем повернувся на фронт у складі 503-го окремого батальйону морської піхоти 38-ї окремої бригади морської піхоти Військово-морських сил Збройних Сил України. Попри отримане в селі Піски Донецької області поранення, повернувся на фронт.

У Ореста Ваня залишилися дружина, донька, сестра, племінники, хрещені діти та син, що боронить державу на передовій.

Володимир Іванів 

Народився 27 липня 1983 року у Львові.

Навчався у Львівській академічній гімназії при Національному університеті «Львівська політехніка». У 2005 році закінчив НУ «Львівська політехніка». Згодом здобував освіту в Українському Львівському інституті бізнесу та інформатики.

У мирний час був співвласником і заступником директора приватного підприємства в аграрній сфері.

Із перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації добровольцем став на захист Батьківщини від російських окупантів. Виконував бойові завдання на території Донецької, Луганської та Запорізької областей у лавах 78-го окремого десантно-штурмового полку «Ґерць» Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. За особисту відвагу був відзначений медаллю «Хрест Десантно-штурмових військ».

У Володимира Іваніва залишилися батьки, сестра та племінники. 

Сергій Литвин 

Народився 23 січня 1981 року у місті Кримськ (росія).

У юному віці разом з батьками переїхав до міста Волноваха Донецької області. Навчався у Волноваському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 7. Згодом вступив до Донецького національного університету імені Василя Стуса, здобув три вищі освіти.

Із 2010 року працював вчителем у Новотроїцькій загальноосвітній школі, викладав історію України, інформатику, захист Вітчизни і право. Обіймав посаду завідувача з навчально-виховної роботи. Жив історією, також цікавився воєнною тематикою. Написав власну книгу про генералів Полтавської області часів Другої світової війни. При школі вів дитячу секцію баскетболу. Був затятим фанатом донецького клубу «Шахтар».

Напередодні повномасштабного вторгнення рф вступив до лав Волноваської територіальної оборони. Із перших днів війни виконував бойові завдання у складі 109-ї окремої бригади територіальної оборони Регіонального управління «Схід» Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Боронив державу на території Луганщини, Харківщини та Донеччини.

У Сергія Литвина залишилися дружина і двоє дітей.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!