Київ

У Трапезній церкві в Софії Київській археологи розпочали розкопки

995 0
Фахівці почали дослідження пам'ятки архітектури національного значення.

Археологи розпочали дослідження підземного простору пам'ятки культурної спадщини національного значення – Трапезної церкви в Софіївського монастиря (Тепла або Мала Софія). Про це розповів  перший заступник генерального директора Національного заповідника «Софія Київська» Вадим Кириленко.

Цьогоріч у Софії Київській потроху відновили реставраційні роботи. Минулого місяця на головному храмі відновили хрест, який впав від вітру перед війною, згодом перевірили у якому стані головний купол.

Зараз фахівці перейшли до оновлення Трапезної церкви. Її востаннє реставрували у 1978-79 роках. У рамках відновлення храму, археологи вивчають нижню частину храму. Так, у перші дні серед найцікавішого, що вдалося знайти – люльки та османська монета в культурному шарі ХVІІІ ст.
 

Додамо, у Національному заповіднику «Києво-Печерська лавра» розпочали Digital-проєкт у сфері 3D-сканування Троїцької надбрамної церкви. Окрім цього, після реставрації в Онуфріївській вежі Києво-Печерської лаври створять музей або центр вивчення історії Івана Мазепи. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!