У Трускавці насмерть замерзають лебеді. Мешканці організували акцію порятунку

5052 0
Птахи гинуть від морозу.
Фото: Людмила Правда

Фото: Людмила Правда

У Трускавці на місцевому озері надзвичайники разом із небайдужими людьми рятують лебедів. Тут вирізали при березі великий басейн води, вибрали кригу на берег. Про це повідомляє місцева мешканка Людмила Правда.

Читайте також: У Сокалі врятували лебедів, які примерзли до річки. Фото дня

«Велика подяка всім небайдужим за посильну допомогу в порятунку цих величних та красивих птахів. Переловити їх таки не вдалося. Тікають. ДСНСники працюють потужно, хлопці, які прийшли, їм допомагають, вигрібають льодяну кашу лопатами», – написала Людмила Правда.

Мешканці планують зробити затишний навіс від вітру і снігу, в який насиплять сіна або соломи. Люди позносили для лебедів корм.

«Маємо надію, що птахи не злякаються навісу і сховаються там від ще сильніших морозів, які йдуть», – зазначила Людмила Правда.

Cитуація з лебедями у Трускавці складна, там близько трьох десятків птахів. Троє замерзли насмерть, одного зловили на березі, забрали додому. Для решти організували порятунок.

Нагадаємо, у Сокалі надзвичайники врятували 16-х лебедів, які примерзли на річці Західний Буг і не могли самостійно вибратися.

Фото та відео Людмили Правди

 
 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!