На вулиці Гнатюка обвалилась частина фасаду будинку. Фото

1186 0
Мешканці будинку можуть звернутися за фінансовою допомогою на реставрацію до міської ради.
Фото: Гаряча лінія міста

Фото: Гаряча лінія міста

У центрі Львові на вул. Гнатюка, 26, де колись були залізничні каси, обвалюється фасад будинку. Про це повідомили на сторінці Гарячої лінії міста у Фейсбуку. 

У коментарі  Tvoemisto.tv заступник директора ЛКП «Айсберг» Любомир Цимбала розповів, що з будинку вже забрали аварійні елементи, які загрожували пішоходам. 

«Наступного тижня за допомогою автовишки детальніше розглянуть фасад будинку, щоб переконатися чи немає елементів, які загрожують, можуть впасти. Зараз таких не бачимо», — сказав він.

За його словами, мешканці будинку можуть звернутися за фінансовою допомогою на реставрацію до міської ради, а також самотужки долучитися до ремонту фасаду.

Читайте також: У Львові назвали ймовірну причину обвалу в будинку на Ставропігійській

Нагадаємо, у Львові у приміщенні пам'ятки архітектури, де раніше були залізничні каси, місто планує організувати мистецький простір. У квітні 2021 р. «Укрзалізниця» звільнила орендоване приміщення першого поверху у будинку на вулиці Гнатюка, 20. Там ще з радянських часів працювали залізничні каси. Приміщення першого поверху у будинку на вулиці Гнатюка, 20 мають площу понад 380 метрів квадратних. Право власності на них Львівська міська рада зареєструвала у 2019 році.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!