У центрі Львова хочуть продати будівлю за 11,7 млн гривень

7491 0
Йдеться про нежитлову будівлю за адресою просп. Шевченка, 9.
Фото: Центр міської історії

Фото: Центр міської історії

Регіональне відділення фонду Держмайна виставило на продаж будинок, що розташований за адресою просп. Шевченка, 9. Раніше цей будинок будинок належав Інститу банківської справи, проте наразі балансоутримувачем є Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти»

Джерело: Prozorro.Sales

Початкова ціна реалізації становить 11 млн 776 тис. гривень, а аукціон відбудеться вже 19 січня. 

Читайте також: Поблизу центру Львова продають три приміщення за понад 64 млн гривень 

Як вказано в оголошенні, мовиться про трьохповерховий цегляний будинок, а його загальна площа 1382 кв.м. Об’єкт перебуває в задовільному стані. 

Зазначимо, що будівлю від 2018 року орендує ТОВ «АйКю Холдинг», засновником якого є Зіновій Козицький. Згідно із законодавством, договір оренди зберігає чинність для нового власника приватизованого майна.

Нагадаємо, що компанії, пов’язаній з «Інтергал Буд», погодили купівлю Львівського ювелірного заводу. Детальніше про продаж за посиланням

Довідка: 

Будинок на проспекті Шевченка, 9 звели ще у 1849 році, проте він зазнав перебудови у 1888 році, внаслідок чого набув сьогоднішнього вигляду. У другій половині 19 століття у ньому діяла жіноча гімназія ім. королеви Ядвіги. Наразі він перебуває у переліку пам'яток архітектури місцевого значення. Будівля є інтегральною частиною архітектурного ансамблю проспекту Шевченка (колишньої вул. Академічної). Як компонент східного тракту забудови проспекту, вона формує її торець на півночі.

Володимир Федорович

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!