Політична реклама

У центрі Львова суттєво побільшає місць для паркування

2882 0
В найближчій перспективі збільшення паркомісць у Львові передбачається створення одного підземного та одного наземного паркінгу. Підземний паркінг на 600 місць з'явиться по завершенні будівництва торгового центру "Форум Львів", а наземний – на вулиці Вороного, за готелем "Жорж".

Про це 13 травня в ефірі tvoemisto.tv розповів начальник управління зовнішньоекономічної діяльності та інвестицій Львівської міськради Сергій Кіраль.

"З будівництвом нового торгового центру "Форум Львів" на вулиці Чорновола-Куліша буде передбачено близько 600 паркомісць. Це недалеко від центру і частина мешканців зможе паркуватись там", – розповів Сергій Кіраль.

Що стосується резонансного проекту будівництва підземного паркінгу на площі біля університету Франка, то про нього теж не забули.

14 травня австрійська компанія "Дельта" проведе семінар за участі всіх зацікавлених сторін, в тому числі працівників університету, інституту "Містопроект", департаменту містобудування.

"Ми будемо радитись щодо технологій будівництва, специфіки які існує в геології та гідрології. наше завдання на цьому етапі підготувати якісне техніко-економічного обгрунтування, яке б складалось з інженерної, фінансової і юридичної частин. І наступним кроком буде залучення інвестора. Потенційні інвестори є і ми вже розробили дорожню карту реалізації цього проекту, враховуючи юридичну специфіку цієї ділянки, яка входить в межі парку Франка", – пояснив Сергій Кіраль.

Тому роботи тут проводяться, але швидко вони не завершаться. Якщо говорити про початок будівельних робіт, то в 2015-му році місто сподівається обрати інвестора, завершити підготовчу частину та почати проектні роботи.

Що стосується ближчої перспективи, то наземний паркінг може з'явитись на вулиці Вороного, за готелем "Жорж". Це – колишній спортивний майданчик сусіднього коледжу, але згідно з генпланом міста там повинен з'явитися паркінг.

"Також щось потрібно робити з тими ділянками, які ми в свій час віддали так званому інвестору на площі Петрушевича та вул. Вітовського. 4 роки тому був проведений інвестиційний містобудівний конкрус, який виграла компанія, що зобов'язалася побудувати там паркінг. Але на сьогоднішній день не те що будівельні, а навіть проектні роботи не розпочала. Тому прийшов час ставити питання про розривання договору і це також потенційні кандидати під такого типу об'єкти. Але це вже на довготривалу перспективу", – розповів Сергій Кіраль.

Що стосується будівництва паркінгів загалом, то це доволі приваблива для інвестицій справа. "Це як будівництво офісного центру., адже це – об'єкт нерухомості. Ви побудували, заінвестували один раз і роками воно вам приносить стабільний дохід. За будь-яких умов ризик для інвестицій у цей проект є мінімальний, плюс інвестор завжди може вийти з цього проекту, продавши його. Такого типу об'єкти завжди користуються попитом в тих інституційних інвесторів, які мають "довгі гроші" або, так звані, пенсійні гроші, яким не важливий термін окупності, але важливо, щоб цей проект приносив певний стабільний рівень доходів", – пояснив Сергій Кіраль.

Єдине, на що нарікає чиновник – це певна прогалина в регулюванні ПДР в сфері паркування. Адже у місті хочуть через комунальне підприємство повністю впливати і контролювати паркування. "Це був би певний стимул для інвестора, бо інвестор не прийде, якщо він знає, що в сусідніх вуличках можна безкоштовно запаркуватись без жодних наслідків", – пояснив чиновник.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!