У центрі Львова відреставрували 12 історичних опор вуличного освітлення

816 0
Реставрація опор – це багатоетапний процес, який має свої особливості.
фото: лмр

фото: лмр

У Львові відновили 12 історичних опор вуличного освітлення на пр. Свободи. Зокрема, відреставрували 8 трьохріжкових і 4 п’ятиріжкові опори з ліхтарями. Традиційно натрієві лампи замінені на енергоощадні та енергозберігаючі модулі, які не тільки візуально змінюють якість освітлення, але економічно вигідним рішенням.

«Наше підприємство прагне виконувати не тільки поточну роботу, але й активно брати участь у відновленні історичного ареалу міста Львова. Відтак, в частині пішохідної зони від оперного театру до статуї Матері Божої на пр. Свободи ми замінили 28 опор вуличного освітлення з 68 ліхтарями. Що важливо, з них 12 опор є історичними – 8 трьохріжкові і 4 п’ятиріжкові. Їх ми відреставрували і встановили енергоощадні лампи. Варто відзначити, що реставрація опор – це багатоетапний процес, який має свої особливості. Всі металеві елементи опор були оцинковані та пофарбовані, натрієві лампи замінені на енергоощадні та енергозберігаючі модулі, які не тільки візуально змінюють якість освітлення, але ще є і економічно вигідним рішенням», – розповідають у ЛКП «Львівсвітло».

Читайте також: Зменшить енергоспоживання у п'ять разів. У Львові замінили понад 200 світильників

Також на ділянці від оперного театру до статуї Матері Божої прокладено нову підземну кабельну мережу. 

Нагадаємо, у Львові замінили аварійні мережі вуличного освітлення на вул. Михайла Вербицького. Також тут встановили економні LED-лампи, завдяки яким економія споживання електроенергії зменшиться в 5 разів, а світла на вулицях стане у два рази більше. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!