У центрі Львова відреставрували історичні двері-віяло. Фото до і після

2457 0
У дерев’яних історичних дверях на вул. Павлова, 9 замінили скло, відремонтували завіси і оновили ручки.
Фото: Бюро спадщини

Фото: Бюро спадщини

У центрі Львова, на вул. Академіка Павлова, 9 реставратори відновили дерев’яні історичні двері-віяло, повідомляє Бюро спадщини у Львові.

Читайте також: У Львові за спогадами мешканців відновили історичні двері. Фото

Це соснові двері, які відчиняються у дві сторони. Раніше їх вже реставрували, але зробили це не фахово: коли знімали шар фарби, то пошкодили деревину. Відтак, тут провели заміну скла, яке було там не рідним і різне, а ще нанесли на нього малюнок із рослинним орнаментом.

За словами реставратора Олександра Савчука, це було необхідно для безпеки, адже якщо б скло було прозорим, його люди б не бачили, бо у під’їзді темно.

Також реставратори відремонтували пошкоджені завіси та підібрали ручку відповідно до стилістики та часу побудови будинку.

Читайте також: У Львові відреставрували «двері-ковбойки» біля Стрийського парку. Фото до і після

Загальна вартість робіт становила 31 970 грн.

Як зазначив директор  ЛКП «Бюро спадщини Павло Богайчик, з цієї суми  місто оплатило 70%, відтак мешканцям довелося додати 9 591 грн свого внеску.

Відновили двері-віяло в рамках міської програми співфінансування, яку координує Бюро спадщини управління охорони історичного середовища.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!