У центрі Львова відбувся фестиваль українського зимового фольклору. Фото

1263 0
Учасники колядували, віншували, водили вертепи, Маланку, Козу та прославляли новонародженого Ісуса.
Фото: ЛОВА

Фото: ЛОВА

У Львові відбувся фестиваль «Нова радість стала». Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Приблизно 25-ть мистецьких та аматорських хорових колективів області взяли участь у фестивалі. Учасники колядували, віншували, водили вертепи, Маланку, Козу та прославляли новонародженого Ісуса.

Під час концерту  відбулась виставка різдвяних звізд та творів майстрів народного мистецтва.

Обласний фестиваль українського зимового фольклору провели вже вдруге.

Фестиваль – це місце зустрічі жителів та гостей області, які великою родиною святкують Різдво Христове! Це українські традиції, колядки, вертепи просто неба, різноманітні народні забави: «Маланка», «Водіння Кози…», святкова тепла атмосфера, а також панорама найкращих різдвяних виробів народних майстрів.

Нагадаємо, що у 2022 році у гірському селі Стрілки, що у Самбірському районі, на Львівщині встановили рекорд України. Тут виконали колядку «Нова радість стала» на сопілках. Рекорд у тому, що у виконанні взяли участь одночасно 406 сопілкарів, що стало наймасовішою грою пісні на цьому музичному інструменті.

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!