Київ

У центрі столиці з’явився мурал із Героєм України, розстріляним за гасло «Слава Україні»

1009 0
Мурал присвячений усім героям, які загинули у російсько-українській війні.
Фото: Верховна Рада України

Фото: Верховна Рада України

Мурал створили на одній з адміністративних будівель Верховної Ради України й присвячений він пам’яті всіх загиблих під час війни. На стінописі зображений Герой України Олександр Мацієвський, який був розстріляний росіянами після вимовлених слів: «Слава Україні». Про це повідомляє пресслужба Верховної Ради.

Автор муралу — французький художник Крістіан Ґуемі, відомий під псевдонімом С215. Під час офіційного візиту до Французької Республіки у січні 2023 року делегація Верховної Ради України відвідала фотовиставку робіт Крістіана Ґуемі, презентовану у будівлі Національної Асамблеї Французької Республіки. Там і виникла спільна ідея щодо створення муралу у Києві.

Це не перша робота Крістіана Ґуемі в Україні. До цього він вже створив вуличні роботи у Львові, Житомирі, Києві та звільнених Бучі, Гостомелі й Ірпені Київської області.

Нагадаємо, раніше у мережі опублікували відео, у якому захисник, котрий потрапив у полон окупантів, каже: «Слава Україні», після цього російські загарбники розстрілюють полоненого. Згодом СБУ підтвердила особу бійця, розстріляного за слова «Слава Україні!». Ним виявився снайпер 163 батальйону 119 окремої бригади ТРО Чернігівської області Мацієвський Олександр Ігорович.

Президент України Володимир Зеленський нагородив Мацієвського званням «Герой України».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!