У Ватикані випустили срібну монету, присвячену Україні. Фото

1170 0
Весь прибуток від монети передадуть на допомогу Україні.

Ватиканський офіс філателії та нумізматики випустив ексклюзивну монету вартістю 50 євро і вагою 23 грами на підтримку України. Про це повідомив посол України у Ватикані Андрій Юраш.

За його словами, весь прибуток від монети передадуть на допомогу Україні. 

«Це не просто символ, це справжній жест на підтримку України: на 100-й день російського вторгнення в Україну Ватиканський офіс філателії та нумізматики випустив спеціальну срібну монету (23 гр.), присвячену Україні. Весь прибуток від продажу монети (вартістю 50 € кожна) буде використано на допомогу», – написав він. 

Авторами монети є Орієтта Россі и Даніела Лонго. На одному боці монети зображений голуб миру, а на іншій – українські біженці, які тікають від війни.

Читайте також: Останнє інтерв'ю Папи виглядає як розмова людини у безвиході 

Нагадаємо, що у Ватикані розглядають запрошення Папи Римського відвідати Україну та обирають час, коли візит був би якомога результативним.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!