Київ

У Василя Хмельницького пройшли обшуки НАБУ

1240 0
26 травня НАБУ прийшло з обшуком до бізнесмена Хмельницького.
Фото: UFuture

Фото: UFuture

Детективи Національного антикорупційного бюро 26 травня прийшли з обшуком додому до бізнесмена Василя Хмельницького, про що він повідомив у Facebook

«Вдома в мене гості з НАБУ. Цей візит правоохоронних органів до мене стосується справи, яка розслідується вже понад чотири роки», – розказав Хмельницький.

Справа пов'язана з земельною ділянкою, яку Хмельницький з партнером придбали за 18,9 млн грн для будівництва «нової сучасної школи».

«НАБУ вважає, що ціна занизька», – написав він.

Сам бізнесмен пояснює таку ціну тим, що містобудівна документація забороняє розміщувати за цією адресою комерційну чи житлову нерухомість. «Тому з точки зору бізнесу ціна максимально можлива», – заявив Хмельницький.

Він заявив, що готовий до співпраці з детективами НАБУ.

Зазначимо, Василь Хмельницький - бізнесмен і засновник холдингу UFuture. Зі статком у $310 млн посів 29-те місце серед найбагатших українців у рейтингу Forbes. В 1998-2014 роках – народний депутат. До 21 лютого 2014-го був у фракції Партії регіонів. Зокрема голосував за "Харківські угоди" та закони 16 січня.

Його головні активи – фармацевтична компанія Biopharma, енергетична компанія UDP Renewebles, аеропорт Київ (Жуляни), інноваційні парки у Києві, Львові й Харкові (проєкт Unit) та індустріальний парк у Білій Церкві. Донедавна володів часткою у девелоперській компанії UDP.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

ТЕГИ: київ, НАБУ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!