У Ватикані роз’яснили слова Папи Римського щодо «білого прапора»

2202 0
Франциска запитали про його позицію щодо дебатів між тими, хто вважає, що Україна повинна здатися.
Папа Франциск / Фото: Getty Images

Папа Франциск / Фото: Getty Images

Папа Римський Франциск у записаному в лютому інтерв’ю заявив, що Україна повинна мати відвагу підняти білий прапор та почати переговори з країною-агресором. Згодом у Ватикані пояснили слова Папи – він закликає до припинення вогню та відновлення переговорів, а не капітуляції України, пише «УП».

«Папа вживає термін «білий прапор» і у відповідь використовує запропонований інтерв'юером образ, щоб позначити ним припинення військових дій, перемир'я, досягнуте завдяки відвазі переговорів. В іншому місці інтерв'ю, говорячи про іншу конфліктну ситуацію, але маючи на увазі будь-яку військову ситуацію, Папа чітко заявив: «Переговори ніколи не є капітуляцією», – сказав директор пресслужби Ватикану Маттео Бруні.

Читайте також: Папа Римський закликав Україну підняти білий прапор та вести переговори з росією 

До слова, Франциска запитали про його позицію щодо дебатів між тими, хто вважає, що Україна повинна здатися, оскільки не змогла дати відсіч російським військам, і тими, хто стверджує, що це легітимізує дії агресора. Інтерв'юер використав у запитанні термін «білий прапор». 

«Я думаю, що найсильніший той, хто дивиться на ситуацію, думає про людей і має відвагу білого прапора, і веде переговори. Слово «переговори» – це мужнє слово. Коли ви бачите, що ви переможені, що справи йдуть погано, ви повинні мати мужність вести переговори», – сказав Папа.

Франциск додав, що переговори повинні відбуватися за допомогою міжнародних сил.

Reuters зазначає, що Франциск вперше вжив такі терміни, як «білий прапор» або «переможений», обговорюючи війну в Україні, хоча в минулому говорив про необхідність переговорів.

В іншій частині інтерв'ю, говорячи про війну між Ізраїлем і ХАМАСом, Франциск сказав: «Переговори ніколи не є капітуляцією».

Софія Шавранська

_______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!