У Ватикані знову поєднали Україну і росію у Хресній дорозі

2348 0
Торік подібна ініціатива з жінками викликала обурення в Україні.
Фото: Vatican News

Фото: Vatican News

У Ватикані вирішили під час цьогорічної Хресної дороги в Колізеї 7 квітня поєднати свідчення українського та російського підлітків. Нагадаємо, торік подібна ініціатива з жінками викликала обурення в Україні.

Джерело: Vatican News, посол України у Ватикані Андрій Юраш.

Видання зазначає: Люди із земель, поранених бомбами, ракетами, пострілами чи убивчою ненавистю ділилися при різних нагодах і в різний спосіб з Папою своїми свідченнями. Саме вони стали роздумами, які супроводжували молитву Хресної дороги, що 7 квітня ввечері відбулась в римському Колізеї.

Зокрема, на десятій зупинці, на якій роздуми зосереджені на тому, як Ісус був обдертий з одягу, організатори поєднали свідчення українського та російського хлопчиків.

Перший розповідає про те, як вночі тікав із родиною з Маріуполя, вирішивши податися до Італії, де була бабуся. На кордоні ж довелося попрощатися з батьком.

«Коли ми прибули до Італії, я сумував. Я почувався обдертим з усього: повністю голим. Я не знав мови і не мав жодного друга. Бабуся старалася, щоб я почувався щасливцем, але я не робив нічого іншого, а лише повторював, що хочу повернутися додому. Врешті, моя сім’я вирішила повернутися в Україну», – розповідає він.

Інший же хлопець розповідає: «Я російський хлопець, і коли це говорю, то майже відчуваю провину, й одночасно, не розумію чому, а тому почуваюся подвійно зле. Обдертий зі щастя та мрій на майбутнє».

Росіянин згадує про свого старшого брата, який через кілька днів після 18-річчя вирушив у подорож, а згодом прийшов лист з повідомленням про його смерть.

«Нам всі казали, що ми мали б пишатися, але вдома були лише великі смуток і страждання. Подібне сталося з татом і дідом, які виїхали, і не маємо про них жодної звістки», – пожалівся хлопець.

Посол України у Ватикані Андрій Юраш заявив, що традицію публікації тексту Хресної дороги Via Crucis за кілька днів до заходу було цьогоріч перервано і він про неї дізнався зі ЗМІ.

Він обурився, що хлопець з росії, зокрема, розповість про свого вбитого брата та тата й дідуся, які зникли безвісти на війні. Але він точно забуде згадати, що його родичі приїхали в Україну, щоб убити не лише батька українського хлопчика, а всю родину… а не навпаки.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!