У Великій Британії арештували, а потім звільнили під заставу олігарха Фрідмана

1131 0
В операції у лондонському будинку бізнесмена було задіяно понад 50 офіцерів.
Фото: ТСН

Фото: ТСН

Національне агентство по боротьбі зі злочинністю Великої Британії (NCA) арештувало російського мільярдера Михайла Фрідмана за підозрою у відмиванні грошей. Пізніше його звільнили під заставу. Про це повідомляють NCA у Twitter та два джерела НВ.

«NCA провело масштабну операцію з арешту багатого російського бізнесмена за підозрою у відмиванні грошей, змові з метою обману Міністерства внутрішніх справ та змові з метою дачі неправдивих свідчень», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що 58-річний бізнесмен був затриманий 1 грудня у своїй багатомільйонній резиденції в Лондоні.

 

 

 

Окрім того, затримали ще двох осіб. 35-річний чоловік, який працював у цьому будинку, був затриманий неподалік за підозрою у відмиванні грошей та перешкоджанні офіцеру NCA. Він виходив з будинку з сумкою, в якій було виявлено тисячі фунтів стерлінгів готівкою.

Читайте також: Російський олігарх Михайло Фрідман веде перемовини щодо українського громадянства 

Інший 39-річний чоловік, колишній бойфренд теперішньої партнерки бізнесмена, був заарештований у своєму будинку в Пімліко, Лондон, за відмивання грошей та змову з метою шахрайства. NCA зазначає, що в операції у лондонському будинку бізнесмена було задіяно понад 50 офіцерів. За результатами масштабних обшуків, проведених слідчими, було вилучено низку цифрових пристроїв та значну кількість готівки.

«Всі троє осіб були допитані NCA та звільнені під заставу», – додає агентство.

Там також додають, що ця операція є останньою в серії втручань NCA, спрямованих на припинення діяльності корумпованих представників міжнародного бізнесу та їхніх пособників.

За даними двох джерел НВ, йдеться про Михайла Фрідмана.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!