Київ

У Верховній Раді хочуть створити спеціальну комісію для розв’язання проблем Києва

622 0
Фото: censor.net

Фото: censor.net

Низка депутатів Верховної Ради ініціювала створення тимчасової спеціальної комісії (ТСК) з питань функціонування Києва під час війни. Про це повідомив член фракції «Слуга народу», член Комітету з питань організації держвлади та місцевого самоврядування Віталій Безгін.

За словами Віталія Безгіна система управління у столиці «перебуває в хаосі», зокрема йдеться про відсутність районних рад і незалежного виконавчого комітету Київської міськради.

«Критична інфраструктура міста перебуває в жахливому стані, ледь не щодня нас спіткають сумні новини про метро, наземний транспорт, мости й переходи. Про Бортничі навіть говорити не хочеться. І це не наслідок ракетних ударів ворога чи проблем із бюджетом (він астрономічний), це наслідок низького рівня менеджменту», — наполягає Безгін.

Наразі комітет надіслав листи представникам усіх парламентських фракцій та груп щодо делегування представників до складу ТСК.

«Після отримання відповідей буде узгоджено склад, а текст постанови щодо утворення ТСК піде на реєстрацію та голосування в залу Верхової Ради», — анонсував Безгін.

У разі створення комісія матиме такі напрямки діяльності:

  • модель управління в місті;
  • криза метрополітену та громадського транспорту;
  • критична інфраструктура;
  • містобудування та оборонні планувальні заходи.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!