Київ

У ветклініці на Київщині під час грумінгу гинуть тварини. Там пояснили, чому

1037 0
Власники загиблих тварин підозрюють, що у клініці їм щось вкололи.
Фото: НПУ

Фото: НПУ

Днями у ветклініці  «Кіт Матроскін» у Білій Церкві на Київщині під час грумінгу померло цуценя. Як з’ясувалося це не перший такий випадок у цій клініці. 14 квітня поліція повідомила, що у ветклініці в Білій Церкві помер цуцик, якого господиня привела на стрижку.

Хазяйка віддала свого вихованця співробітникам на процедуру грумінгу, після чого пішла. Після повернення до салону через півгодини їй віддали мертве цуценя. При цьому пояснити, що з ним сталося і від чого померла тварина, вони не змогли. Було відкрито кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з тваринами.

Після появи новин про смерть цуценяти у клініці «Кіт Матроскін» адміністратор Тетяна Білоусова написала на своїй Facebook-сторінці пост, у якому розповіла про інцидент. За її словами, дівчина привела своє цуценя на стрижку, але йому раптово погано стало, коли співробітники почали його вичісувати. У вихованця зупинилося дихання, після чого персонал намагався його реанімувати. На жаль, повернути тварину до життя їм не вдалося.

Тетяна зазначила, що жодних препаратів з метою медикаментозного заспокоєння тварин перед грумінгом не використовують, це можна зробити лише за згодою власника та під наглядом анестезіолога. У цьому випадку ніяких ліків цуцику не вводили, переконують у ветклініці.

Також Білоусова зазначила, що грумінг – це косметична процедура, перед якою не потрібно складати аналізи та проводити попередній загальний огляд тварини.

При цьому вона заявила, що кожен організм індивідуальний і передбачити перебіг будь-якої маніпуляції неможливо. Власникам цуценяти принесли співчуття та пообіцяли співпрацювати з правоохоронцями, щоб з'ясувати точну причину загибелі тварини.

Водночас це не переший випадок смерті тваринки у клініці. Два роки тому, 28 червня, через грумінг у ветклініці помер кіт породи шотландський висловухий. Це було друге відвідування цього закладу. Вперше власник кота Олег був присутній під час стрижки, а вдруге його нібито змусили вийти, хоча господар кота хотів бути присутнім під час процедури.

У клініці йому тоді пояснили, що вони тепер мають асистента і чоловікові треба почекати на вулиці. Вже через 20 хвилин майстер покликала його назад до кабінету і сказала, що вихованець «хвилюється». Хазяїн побачив, що у його улюбленця була задишка, через що кіт навіть вивалив язика. Співробітниця пояснила чоловікові, що зробила коту якісь три уколи, щоб "йому стало легше". Що саме вкололи, Олег тоді так і не зрозумів.

Він упевнений, що укол тварині зробили перед стрижкою, оскільки коту не могло стати різко погано - вранці кіт почувався добре, стрибав за голубами на балконі і активно поводився, тож причин для такого різкого погіршення стану не було. У ветклініці пояснили трагічну смерть тварини особливістю породи, нібито у них слабке серце, що може призвести до раптової смерті. Через те, що сталося, Олег та його дружина з маленькою дитиною були шоковані, тому не подали в поліцію заяву. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!