У Вікіпедії триває тиждень київських письменників

872 0
Ініціювали акцію члени Національної спілки письменників України.
Фото: Відкриті джерела

Фото: Відкриті джерела

В українській Вікіпедії триває тематичний тиждень з написання статей про письменників Києва. Досвідчені редактори та новачки можуть допомогти створити нові й покращити наявні статті у вільній енциклопедії. Про це йдеться у блозі Вікіпедії.

Ініціатором тематичного тижня стала Київська міська організація Національної спілки письменників України, яка пропонує охочим написати або оновити статті про заслужених київських письменників.

Акцію приурочили до Всесвітнього дня письменника, який відзначають щороку З березня. Вона триватиме з 17 до 28 лютого.

Читайте також: у заповіднику «Софія Київська» відкрили виставку «Київ – Військовий»

Наразі у Вікіпедії понад дві сотні червоних посилань на статті про письменників – членів спілки. Про більшість із цих письменників, статей про яких немає у Вікіпедії, є статті в Енциклопедії сучасної України. Велику частину цих прогалин ми могли б заповнити в рамках вікітижня, – кажуть організатори акції.

Також організатори заохочують писати та покращувати статті, пов’язані з Києвом: літературні фестивалі, премії, енциклопедичні значущі твори київських письменників чи зробити оглядову статтю «Письменники Києва». Повідомляють,, що найактивніших учасників відзначать пам’ятними подарунками.

Ігор Ющенко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!