У вірян УГКЦ з’явиться нове церковне свято

9562 0
Офіційне проголошення свята відбудеться у неділю, 1 липня, в Тернополі, за участі Блаженнішого Святослава.

Голова Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав затвердив текст Служби свята Матері Божої Неустанної Помочі, повідомляє департамент інформації УГКЦ.

У повідомленні йдеться, що Декрет проголошення Служби свята Матері Божої Неустанної Помочі виданий у Києві у Патріаршому соборі Воскресіння Христового у середу, 20 червня, а набрав чинності 21 червня.

Зазначається, що свято Матері Божої Неустанної Помочі віряни УГКЦ відзначатимуть щороку у першу неділю липня.

Читайте також: Львів'ян кличуть на пішу прощу до Страдча. Програма

Офіційне проголошення свята відбудеться 1 липня у Тернополі. Предстоятель УГКЦ Блаженніший Святослав очолить Архиєрейську Святу Літургію у храмі Матері Божої Неустанної Помочі.

Варто зазначити, що в офіційному проголошенні свята та урочистостях з цієї нагоди візьмуть участь митрополити та єпископи УГКЦ, представники братств Матері Божої Неустанної Помочі України та численні вірні.

Нагадаємо, синод УГКЦ минулого року встановив свято Матері Божої Неустанної Помочі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!