У війні з росією загинуло майже дев’ять тисяч українських Героїв, – Залужний

1716 0
Водночас кількість загиблих від рук росіян цивільних українців остаточно невідома.

Майже 9000 українських Героїв загинули у війні проти росії. Про це головнокомандувавч ЗСУ Валерій Залужний заявив на форумі «Захисники. Перекличка», передає «Лівий берег».

«У цій війні беруть участь не лише військовослужбовці й не лише ті, хто взяв до рук зброю, – наші маленькі дітки, які зовсім ні в чому не винні, крім того, що вони народилися саме тут і саме в цей час. Вони справді нічого не розуміють, що відбувається, але однозначно потребують захисту і біля Соледара, Бахмута, Великої Новосілки, і тут, тому що їхній батько пішов на фронт і, можливо, входить до тих майже дев'яти тисяч героїв, які загинули», – заявив він. 

Читайте також: росія, імовірно, не зможе захопити нові території у найближчі місяці, – ISW

Кількість загиблих від рук росіян цивільних українців остаточно невідома – втрати складно рахувати через те, що ворог спалює тіла і влаштовує масові поховання на окупованих територіях. Станом на середину червня в ООН повідомляли про 4509 загиблих мирних мешканця України.

Нагадаємо, що загальні бойові втрати росіян у війні з Україною з 24 лютого по 22 серпня орієнтовно становлять 45 400 особового складу. Так, за минулу добу Збройні Сили України ліквідували 200 окупантів. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!