Київ

У врятованій від знесення пам’ятці на Подолі відкрили Культурний простір «Кузня»

575 0
У просторі вже заплановано першу виставку

У врятованій пам'ятці на вулиці Нижній Вал 37/20, де за сюжетом жив головний герой роману Валер'яна Підмогильного «Місто» Степан Радченко, відкрили Культурний простір «Кузня» (drib37). Про це повідомили на сторінці простору в Instagram.

На початку повномасштабного вторгнення представники Подільської громади досліджували будівлі, які можуть бути потенційними памʼятками, але перебувають під загрозою знищення, пише The Village.

Тоді знайшли цю будівлю, отримали її законно у власність,  оформили статус щойно виявленої пам'ятки архітектури.

Раніше тут і справді була розташована кузня, яку збудували у 1900 році. Будівля зберегла свою автентичність, зокрема композицію й фасади, тому є цінною, пояснюють у департаменті культурної спадщини КМДА. 

Тепер тут облаштували культурний простір із галереєю. Першою проведуть фотовиставку-рефлексію митця Микити Журавльова, присвячену Одесі. 

 

 

 

Простір працюватиме з 12:00 до 21:00. У цей же час можна буде відвідати й виставку. Вона триватиме лише 21 й 22 травня (із можливим продовженням), а відкриття о 18:00. Вхід – вільний донейт, усі кошти передадуть підрозділу ГУР МО «Химера».

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!