У Винниках, поблизу Львова, відкрили стежку Андрея Шептицького

3047 0
Уздовж стежки розмістили скульптурні комплекси з крилатими висловами Митрополита.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

Сьогодні, 20 листопада, в лісопарку у Винниках урочисто відкрили Стежку Митрополита Андрея Шептицького. Це – комплексний об'єкт екологічного та релігійного туризму, повідомляє ЛОДА.

Читайте також: У Музеї Шептицького планують створити центр реставрації ікон

Протяжність оглядового майданчика та стежки, вздовж якої розмістили скульптурні комплекси – 500 метрів. Структура об'єкту складається з трьох комплексів. Перший – молитовне поле, де розташований комплекс «Велет Святоюрської гори», покликаний розповісти про духовний шлях Шептицького. Другий – розкриває Андрея Шептицького як провідника українського народу, а останній, третій – демонструє його меценатську та благодійну діяльність. Хрести, які використали на постаментах датуються ще 1865 р. Їх зберегли ще з часів відвідин міста Андреєм Шептицьким. Кожна з точок супроводжується крилатими висловами Митрополита.

Читайте також: Місто викупить частину будинку, який колись придбав Андрей Шептицький, щоб там не будували готель

Саму стежку Митрополита Шептицького створили на місці реально існуючої в природі стежки, що була підготовлена монахами в 1934 р. спеціально для прогулянкових потреб Митрополита Шептицького, який на той час, через хворобу, пересувався лише у візку.

Маршрут стежки пролягає через «Цісарську криницю», яку спорудили у 1826 р. Уздовж стежки є колодязь з чистою водою, яка надходить з джерел, через складну систему таємних переходів та галерей, що були споруджені під г. Жупан. Туристи та відвідувачі можуть випити свіжої води з свердловини.

Читайте також: У Львові з’явився путівник-квест для дітей, який знайомить з Андреєм Шептицьким

З майданчика відкривається вид на місто Винники та долину Маруньки. Відкривається панорама на Церкву Воскресіння Господнього, яку відвідував Митрополит Андрей Шептицький. Остання візитація до храму відбулась за 6 років до смерті, у 1938 році.

Монументальні скульптури та криницю освятив Архієпископ Львівський Української Греко-Католицької Йеркви, Митрополит Львівський Ігор (Возьняк).

Розпочали будівництво ще у 2017 р. Загальна вартість склала майже 5,5 млн грн. Роботи виконала підрядна організація ПП «Західбуд-плюс».

Нагадаємо, у вересні місто передало у користування Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ другу частину Митрополичих садів – так звані нижні сади, що їх тепер мають відновити.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!