У Винниках у тестовому режимі запрацювали гірськолижні траси

3236 0
Довжина найбільшої траси – майже 600 метрів.
Фото: Дар

Фото: Дар'я Кучер

У Винниках навколо колишнього озера, яке спустили у 2018 році, у тестовому режимі запрацювали лижні траси нещодавно відкритого комплексу Emily Resort та ТОВ «Академія футболу».

«Академія працює вже більше року. Думаю, що відкриття літніх штучних трас зробимо літом, а повноцінне зимове катання – наступної зими. Ще дуже багато роботи», – заявив у коментарі Tvoemisto.tv керівник Академії і депутат Львівської обласної ради Григорій Козловський. 

Читайте також: Як Винниківське озеро стало басейном

Цієї неділі, 30 січня, зроблять ще один тестовий день, але як зазначають на сторінці комплексу, реєстрація вже закрита. Офіційною датою відкриття локації називають червень цього року. 

На сторінці Emily Resort в Інстаграм вказано, що на території є три гірськолижні траси і дві для сноутюбінгу. Довжина витягу складає 404 метри, а перепад висот – 80 метрів.  

Довжина першої траси становить 528 м, другої – 475, а третьої – 595 м. На одній з них можна буде кататися влітку. Траси для сноутюбінгу мають 80 і 200 метрів відповідно. 

Для порівняння найдовша траса гірськолижного курорту «Буковель» становить 2130 м. 

Зазначимо, що для будівництва лижних трас вирубали понад 4 га лісу, а сума загальних збитків становить 2 662 362 гривень. Дерева вирубали на ділянці розміром 19 га, на яку ТОВ «Академія футболу» отримала право користування два роки тому.

Читайте також: «Винників уже нема». Козловський про доступ винниківчан до колишнього озера 

Нагадаємо, що траси з’явилися поруч з колишнім Винниківським озером, на місці якого зараз «гідропарк дитячо-юнацького спортивного табору». Раніше йшлося про те, що винниківчани зможуть користуватися озером, якщо покажуть документ, що вони живуть в цьому місті. Зараз же на питання, чи буде доступ, Григорій Козловський каже, що потрібно буде платити, але для окремих категорій населення планують робити акцію. 

Окрім лижних трас, на території спроєктували івент-хол площею 1500 метрів квадратних, готель на 166 номерів, паркінг, 8 футбольних полів, спальний корпус, СПА-центр, тренажерний комплекс, басейн з гідропарком тощо. Tvoemisto.tv побувало на території комплексу і розповіло, як зараз виглядає територія навколо колишнього Винниківського озера. 

Загалом територія комплексу охоплює 46 га довкола колишнього Винниківського озера. Частина з них – це уже приватна земля родини Козловських (три ділянки розміром 16,6 га довкола колишнього Винниківського озера). У власності ТОВ «Академія футболу» залишається одна ділянка площею 0,1785 га. 

Ділянка з колишнім озером (9,7 га) надана ТОВ «Академії футболу» у постійне користування, а лісова ділянка (19 га) –  у довгостроковому платному користуванні.

Tvoemisto.tv спробувало з’ясувати, що трапилось із Винниківським озером, довкола якого з'явився цей комплекс. Більше про це читайте у матеріалі. Зазначимо, що ми також поспілкувалися з Григорієм Козловським, одноосібним засновником ТОВ «Академія футболу», а зараз його керівником та одноосібним засновником є його донька Софія Максимець. 

Софія Шавранська

Фото і відео Дар'ї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!