Колишній співвласник Винниківської тютюнової фабрики може купити частку у «Трускавецькій»

11571 0
Олександр Свіщов може стати партнером Томаша Фіали у новій структурі, яка контролюватиме видобування та продаж мінеральної води під маркою «Трускавецька» на Львівщині.
Фото умовне

Фото умовне

Олександр Свіщов планує купити частку у бізнесі з виробництва та дистрибуції мінеральної води торговельної марки «Трускавецька», який належить групі Dragon Capital Томаша Фіали. Про це повідомляє інформаційне агентство NADRA.INFO з посиланням на власні джерела та рішення Антимонопольного комітету України.

Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Лев», кінцевим бенефіціаром якого є Олександр Свіщов, планує придбати частку у 50% статутного фонду ТОВ «Трускавецька», яке зараз входить до групи Dragon Capital Томаша Фіали і єдиним засновником якої поки що є компанія з групи Dragon Capital – Frolovia Limited. У рішенні АМКУ йдеться, що ТОВ «Трускавецька» не веде господарської діяльності і лише володіє корпоративними правами інших компаній.

Додамо, що поки що ТОВ «Трускавецька», за даними YouControl, не володіє корпоративними правами інших компаній, але ймовірно, саме на неї будуть оформлені частки у статутних фондах компаній, що безпосередньо займаються видобуванням та розливом води у пляшки. Основний вид діяльності ТОВ «Трускавецька» - оптова торгівля напоями. Підприємство зареєстрували лише у червні цього року, на нього не оформлені ані свідоцтва на торговельні марки, ані спецдозволи на видобування мінеральних вод.

Водночас, інше підприємство з групи Dragon Capital - ПІІ ТОВ «Аква-Еко» - планує придбати активи ТОВ «Фірма Т.С.Б.», що має свідоцтва на торговельну марку з назвою “Трускавецька” і спецдозволи на видобування мінеральних вод. Кінцевим бенефіціаром ТОВ «Фірма Т.С.Б.», за даними YouControl, є зараз львів’янин Сергій Васильєв.

Читайте також: Dragon Capital купила завод мінеральних вод у Трускавці

Угода ще не була реалізована, проте NADRA.INFO з посиланням на власні джерела стверджує, що добувний актив (ТОВ «Фірма Т.С.Б.») вже контролюють нові власники.

Станом на початок листопада цього року дійсні свідоцтва на торговельну марку з назвою “Трускавецька” мали ПІІ ТОВ «Аква-Еко», ТОВ «Акваріус», ТОВ «Фірма Т.С.Б.» та ще кілька фізичних осіб. ПІІ ТОВ «Аква-Еко» та ТОВ «Акваріус» (кінцевий бенефіціар — Томаш Фіала) належать до групи Dragon Capital від 2021 року.  Окрім свідоцтв на торговельну марку під назвою «Трускавецька», ПІІ ТОВ «Аква-Еко», ТОВ «Акваріус» і ТОВ «Фірма Т.С.Б.» мають дійсні спецдозволи на видобування мінеральних вод.

Нагадаємо, що львівський підприємець Олександр Свіщов у минулому був партнером іншого відомого львівського підприємця, в минулому депутата Львівської міської та обласної ради, Григорія Козловського, у ТОВ «Винниківська тютюнова фабрика».

Дмитро Борисов

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!