У вишах зміняться правила зарахування на бюджет

3272 0
Цього року вищі навчальні заклади будуть приймати студентів на бюджет в одну хвилю.
фото: karpatskijobjektiv.com, osvita.ua, chpl.at.ua

фото: karpatskijobjektiv.com, osvita.ua, chpl.at.ua

«Відмінність цього року у правилах прийому, зокрема в тому, що зарахування на бюджет буде проходити в одну хвилю, а не як минулого року – в три хвилі», – повідомила координатор освітніх програм громадянської мережі ОПОРА Ольга Стрелюк. За її словами, особливістю цьогорічної кампанії є те, що відбір абітурієнтів на бюджет буде відбуватися серед тих осіб, які подають документи на контрактну форму навчання.

Читайте також: Як проходитиме вступна кампанія цьогоріч. 7 змін

«Не буде так, як минулого року, коли 11 числа під шумок повідомляли своїм абітурієнтам, що є вільний бюджет і зараховували їх», – сказала вона. Стрелюк також розповіла, що вакантні бюджетні місця будуть заповнюватися за рахунок контрактників, які виконали умови дозарахування, тобто подали оригінали документів.

Читайте також: Як правильно вибрати університет: 10 кроків. Інфографіка

За її словами, цього року ВНЗ не будуть складати рейтинговий список абітурієнтів, це буде робити Єдина державна електронна база з питань освіти. «Фактично рейтингові списки рекомендованих абітурієнтів до зарахування формуватиме електронна база. Саме система буде пропонувати вузам рейтинговий список абітурієнтів», – зазначила вона.

Нагадаємо, вступна кампанія до вузів починається з 10 липня. За даними опитування фонду «Демократичні ініціативи», абсолютна більшість українських студентів (76%) підтримують нинішню систему вступу до ВНЗ за результатами ЗНО.

Джерело: finance.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!