У яких випадках Covid-хворим заборонено призначати антибіотики. Пояснення

4036 0
Антибіотики заборонили призначати для профілактики.
Фото: adm.abo.media

Фото: adm.abo.media

Міністерство охорони здоров'я оновило протокол лікування хворих на коронавірусну інфекцію. Сьогодні, 9 квітня, під час брифінгу заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Садов'як нагадала, яким пацієнтам заборонено призначати антибіотики.

Так, йдеться про людей із підозрою або підтвердженим діагнозом Covid-19 та легким перебігом захворювання. Їм заборонено призначати антибіотики з метою профілактики. Окрім цього, пацієнтам з тяжким перебігом хвороби потрібні антибіотики лише за наявності бактеріальної інфекції. 

Читайте також: Чому не варто робити КТ і пити антибіотики при підозрі чи легких проявах Covid-19. Пояснення Уляни Супрун

«Пацієнтам з Covid-19 із середньо-тяжким перебігом заборонено призначати антибактеріальні препарати без обґрунтованої клінічної підозри або підтвердження наявності бактеріальної інфекції», – зазначає вона.

Нагадаємо, що раніше директор Центру легеневого здоров’я Любомир Рак у коментарі Tvoemisto.tv повідомив, що «важких» хворих на Covid-19 побільшало через безконтрольний прийом антибіотиків.

Окрім цього, ще наприкінці 2020 року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, українці почали приймати антибіотики у 3,5 рази частіше. А все через те, що лікарі стали частіше виписувати антибіотики пацієнтам з легким перебігом Covid-19 без нагальної потреби для «перестраховки».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!