На жінку у Стрийському парку впала гілка. У неї – переломи хребців

3900 0
Зараз вона у 8-ій лікарні у стані середньої важкості.
Фото умовне. З відкритих джерел

Фото умовне. З відкритих джерел

У Стрийському парку Львова на 67-річну жінку під час прогулянки з собакою впала гілка. Нещасний випадок трапився сьогодні, 13 грудня, і зараз жінка перебуває в нейрохірургічному відділенні КНП «8-а міська клінічна лікарня м. Львова». Про це у коментарі Tvoemistо.tv повідомили у пресслужбі медзакладу.

«Зараз жінка у нашому нейрохірургічному відділенні у стані середньої важкості, у неї переломи хребців», – кажуть у лікарні.

Додамо, що за останню добу у 8 міську клінічну лікарню з травмами потрапило 32 людей. Здебільшого, у них – переломи, забої та вивихи. Також є одна особа з переохолодженням.

Через цей випадок львів'ян закликають не ходити до парків, бо є інформація про те, що вже впало кілька дерев під вагою налиплого снігу. 

«Не ходіть до парків, хоч там і зараз дуже гарно. Маємо інформацію, що кілька дерев впало під вагою налиплого снігу», – повідомила керівниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова.

Читайте також: У Львові зростає кількість травм через ожеледицю. Як вберегтися

Нагадаємо, що саме через ожеледицю на 60% побільшало звернень, аніж у незимовий період. Найчастіше трапляються переломи в зап'ястковому суглобі, переломи гомілок, ноги в ділянці колін. Медики наголошують – виявити перелом може лише рентген, тому при найменшій підозрі на травму потрібно терміново звернутися за допомогою до лікарів в травмпункт.

Техніка безпеки в ожеледь для пішоходів:

  • Рухайтеся по тротуарах з особливою обережністю, обходьте лід, дивіться під ноги.
  • Дорогу переходьте тільки у встановлених для цього місцях – на спеціальних пішохідних переходах різного типу (втім, це правило відноситься до будь-якої погоди).
  • Не біжіть швидко, адже можна послизнутися і впасти: ходити варто акуратно і спокійно, а переходити дорогу тільки на зелене світло світлофору.
  • При ходьбі ноги краще розслабте і трохи зігніть в колінах, ступайте при цьому на всю підошву.
  • Не тримайте руки в кишенях, тому що це погіршує можливість утримати рівновагу, до того ж падіння в такій позі збільшує ризик отримати важкі травми при падінні.
  • Обходьте металеві кришки каналізаційних люків, тому що дуже часто вони покриваються в холод льодом.
  • Будьте обачні навіть на тротуарі, адже в ожеледь автомобіль може занести з дороги і на пішохідну територію.

 

Софія Шавранська


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!