У жовтні Україна може отримати найновішу німецьку систему ППО

1912 0
Німеччина виготовляє для України системи ППО IRIS-T. Вони можуть захищати територію розміром приблизно з Київ.
IRIS-T SLM. ФОТО DIEHL DEFENCE

IRIS-T SLM. ФОТО DIEHL DEFENCE

У жовтні Україна отримає найновішу німецьку систему ППО IRIS-T. Вона може захистити територію завбільшки з Київ. Про це повідомив український посол у ФРН Андрій Мельник в інтерв'ю НВ.

«Система IRIS-T – єдине, за що я подякував і канцлеру, і уряду за останні місяці. Ми по ній працювали з перших днів війни. Ця система є найкрутішою в світі. Її можна порівняти із американським Patriot. Це німецький продукт. Це буде закупівля у німецького виробника потрібної нам зброї, параметри якої ми визначили. Виробництво завершиться наприкінці літа. Потім – навчання. Поставка – в жовтні», – каже дипломат.

Читайте також: Від оголошення тривоги до прильоту ракети до Львова минає орієнтовно 10 хвилин

Прорив у тому, що це перша зброя не старого зразка, а найновіша.

За словами Андрія Мельника, перші гроші із 1 млрд євро, закладеного в бюджет Міноборони Німеччини на допомогу Україні, будуть витрачені саме на ракетну систему IRIS-T. Є підтвердження від канцлера Олафа Шольца щодо постачання цієї системи в Україну в 2022 році. Такі довгі терміни на постачання посол пояснив тим, що ці системи для України ще виготовляють.

Для довідки

IRIS-T (Infra Red Imaging System Tail/Thrust Vector-Controlled) – інфрачервоні самонавідні ракети. Існують дві версії ракет IRIS-T класу «земля-повітря» для ППО: IRIS-T SLS ближнього радіусу дії та IRIS-T SLM середнього радіусу дії.  Їхня максимальна дальність стрільби 40 км, висота – 20 км.

Згідно з характеристиками IRIS-T, ця система ППО здатна захищати територію розміром приблизно з Київ. За словами Андрія Мельника, протягом 3-4 років Україна зможе поставити її навколо міст і найбільш важливих об'єктів.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!