У Золочівському замку відкрили виставку «Крилата феєрія». Фото

1835 0
Виставку супроводжують поетичні рядки японських і китайських, іранських авторів різних епох.
фото дмитра тарадайки

фото дмитра тарадайки

У Золочівському замку відкрили виставку «Крилата феєрія». Майстерність, віртуозне виконання, точні ботанічні знання вирізняють представлені на виставці твори із найрізноманітнішими образами крилатих створінь. 

«Зображення птахів і комах у класичному східному мистецтві займає поважне місце. А розпочиналося усе із великої пошани до Всесвіту, із замилування барвистим виглядом і незвичайними формами крилатих. Найчастіше птахи і метелики – це символи любові, яка є метафорою духовного благоговіння до Бога», – йдеться в повдіомленні організаторів події.

Жанр «Квіти і птахи» втілює вікові традиції художників Близького і Далекого Сходу, символікою образів він близький до поезії, тому виставку супроводжують поетичні рядки японських і китайських, іранських авторів різних епох. Організатори додають, що виставка «Крилата феєрія» – це крок до того, аби бфльше перейнятися любов’ю до природи.

Для довідки

Золочівський замок – пам'ятка історії і культури національного значення. Розташований у місті Золочеві, що в Львівській області. Музей-заповідник «Золочівський замок» – відділ Львівської галереї мистецтв. Замок входить до туристичного маршруту «Золота підкова Львівщини».



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!