У ЗСУ пояснили, як зараз триває мобілізація в Україні

2539 0
Рішення про мобілізацію ухвалюється після висновку медичної комісії про придатність до військової служби.
Фото: ВВС

Фото: ВВС

Мобілізація в Україні почалася 24 лютого минулого року, триває постійно та без жодних хвиль. Збройні сили України потребують фахівців на нові зразки озброєння. Про це повідомив начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач.

За його словами, у більшості випадків громадян викликають до територіальних центрів комплектування (військкомати) для уточнення військово-облікових даних. Рішення про мобілізацію кожного громадянина ухвалюється після висновку медичної комісії про придатність до військової служби.

Читайте також: Уряд оновив правила взяття на військовий облік. Що відомо

Військовий зазначив, що особовий склад, який не проходив службу, призивається до навчальних центрів, де проходить навчання за певними спеціальностями – після цього військовослужбовців спрямовують до військових частин на конкретні посади. Одразу до бойових частин можуть спрямовувати громадян, яких мобілізували з досвідом військової служби та невеликою перервою у її проходженні.

«Нам сьогодні потрібні фахівці як на нові зразки озброєння, так і для поповнення втрат. Насамперед мобілізують особовий склад за певними обліково-військовими спеціальностями. Сьогоднішній етап є вирішальним для нас і наших дітей. Захистити нашу державу від агресора – обов'язок кожного», – додав він.

Нагадаємо, загальна мобілізація в Україні триває з 24 лютого 2022 року і періодично продовжується указами президента. Нагадаємо, вже декілька разів мобілізацію продовжували на 90 днів, востаннє – до 19 лютого 2023 року.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що продовження мобілізації в Україні залежатиме від перебігу війни.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!