Учасникам пробного ЗНО мають повернути кошти за тестування

3370 0
Про механізм повернення коштів, сплачених за пробне ЗНО, міністр пообіцяв додатково поінформувати у понеділок, 15 червня.
Фото: huffingtonpost.com

Фото: huffingtonpost.com

Президент Володимир Зеленський доручив безкоштовно провести пробне зовнішнє незалежне оцінювання у формі онлайн тестування, а сплачені кошти за його проходження мають повернути в повному обсязі. Про це повідомляє УП з посиланням на міністра фінансів Сергія Марченка.

«Через зміну форми проходження пробного ЗНО президент дав доручення провести онлайн тестування безкоштовно. Загалом на проходження пробного ЗНО зареєструвалися понад 362 тисячі учасників. Сплачені кошти за його проходження у розмірі майже 53 млн гривень будуть компенсовані у повному обсязі», – каже він.

Читайте також: Інтелект та вільнодумство. Як працює Львівський фізмат-ліцей

Про механізм повернення коштів, сплачених за пробне ЗНО, міністр пообіцяв додатково поінформувати у понеділок, 15 червня.

Напередодні заступниця голови депутатської фракції партії «Слуга народу» Євгенія Кравчук заявила, що батькам абітурієнтів мають компенсувати гроші за платне пробне ЗНО, яке скасували через епідемію коронавірусу.  

Нагадаємо, що напередодні уряд скасував проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання в закладах освіти. В МОН згодом уточнили, що пропонують скласти тестування вдома.

Також 12 червня освітній омбудсмен Сергій Горбачов заявив, що отримав інформацію про те, що влада начебто готує рішення про скасування проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Основна сесія ЗНО має відбутися з 25 червня по 17 липня. Із датами ЗНО можна ознайомитись тут.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!