Учасники "Вавилон'13" розкажуть у Львові про документальне кіно як боротьбу

2626 0
У п’ятницю, 25 липня, о 17:00 у Центру міської історії Центрально-Східної Європи відбудеться дискусія за участю режисерів кінооб’єднання «Вавилон’13», де обговорять, чи «Документальне кіно – інструмент боротьби в Україні?».
Фото з Facebook Babylon

Фото з Facebook Babylon'13

Про українську документалістику та суспільство говоритимуть з Володимиром Тихим, режисером, художнім керівником проекту «Вавилон’13», Юлією Шашковою та Юлією Гонтарук, режисерами. В дискусії також візьмуть участь Тарік Сиріл Амар, історик (Колумбійський університет); Катерина Сліпченко, кінокритик; Наталія Отріщенко, соціолог, дослідник явища Майдану («Голоси спротиву та надії: Київ-Львів-Харків»).

Читайте також: Три дні у Львові показуватимуть фільми проекту «Вавилон’13»

«Розглядаючи Революцію Гідності, як боротьбу свідомості, зауважуємо, що документальне кіно постає одним із основних інструментів цієї боротьби. В просторі «Вавилон’13» митці не лише навчились користуватись цією зброєю, фіксуючи події українського громадянського протесту, але й пішли далі, і сприяли народженню нової модерної культурної реальності в Україні. Ми стали свідками та навіть активними учасниками творення абсолютно нових форм комунікації кіномитця з аудиторією, коли інтернет стає водночас і кінотеатром, і повною залою глядачів», – наголошують організатори.

Дискусія пройде в межах VII Львівського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів Wiz-Art 2014. Модератором обгововрення буле директор Центру міської історії Софія Дяк.

До активного обговорення запрошують: кінематографістів, істориків та інших дослідників, журналістів, критиків, громадських діячів та активістів. Вхід вільний.

Коли: п’ятниця, 25 липня, 17:00.

Де: Львів, вул. Акад. Богомольця, 6, Центр міскої ітсорії Центрально-Східної Європи.

Довідка:

«Вавилон’13» – кінооб'єднання, сформоване в грудні 2013 року під час подій Євромайдану в Україні. Початковою метою кіноформації було документування подій Революції Гідності. Понад 40 учасників кіноспільноти продовжують висвітлювати події в країні, протистояти інформаційній пропаганді. Кіностудія створила понад 140 фільмів та задокументовала більш ніж 1000 годин подій.

Кількість переглядів певних фільмів «Вавиотн’13» на YouTube сягнула 4 млн. Матеріали кіноформації використовували такі канали як CNN, Al-Jazzera, ITN та інші. «Вавилон’13» представить Україну на Міжнародному кінофестивалі в Каннах.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!