Учні львівського ліцею отримуватимуть німецький мовний диплом

5558 0
Ліцей ім. В. Симоненка став DSD-школою.
Фото: Олександр Мазуренко

Фото: Олександр Мазуренко

Львівський ліцей імені В. Симоненка змінив статус навчального закладу на DSD-школу. Відтепер його випускники зможуть складати іспит на німецький мовний диплом першого і другого рівнів. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

За словами координатора шкіл DSD в Україні Крістора Єгля, учні ліцею успішно склали спеціальні екзамени. У результаті ліцей долучили до програми Deutsches Sprachdiplom.

«Символом цього є таблиця на стіні ліцею. Ця табличка підтверджує якість викладання німецької мови у цьому навчальному закладі. Відсьогодні ця школа є частиною сім’ї DSD-шкіл», – розповів Крістор Єґля, координатор шкіл DSD в Україні.

Ще у 2019 році ліцей Симоненка долучився до мережі шкіл DSD, які надають можливість складати учням іспит на мовний диплом першого та другого рівнів. Проте через пандемію офіційне оголошення про зміну статусу навчального закладу, дещо затягнувся. Львівський ліцей став 27-м у мережі DSD-школа в Україні. Отриманий учнем диплом свідчить, що його знання відповідають європейській системі оцінювання знань і йому не потрібно здавати жодних екзаменів, щоб навчатися у вишах Німеччини.

Завдяки міжнародній програмі Deutsches Sprachdiplom випускники можуть складати іспит а німецький мовний диплом II ступеня (рівень В2/С1), а з 2012 року ще і на німецький мовний диплом I ступеня (рівень А2/В1). 

За кордоном з 1972 року такий диплом школярам видає конференція міністрів освіти ФРН. Власне, підставою для цього є навчання у DSD-школі та здача мовного іспиту. Загалом цей іспит складають в 40 країнах понад 12 000 учнів. В Україні на сьогодні щороку його здають більше 200 школярів.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!