Угорщина знову блокує нові санкції проти росії

688 0
Шостий пакет санкцій передбачає поступове впровадження ембарго на нафту, але Угорщина вимагає відтермінування на 5 років.
Прем

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Угорщина вчергове заблокувала схвалення шостого пакета санкцій проти росії, який передбачав поступове впровадження ембарго на нафту на нафтопродукти. Про це пише «Європейська правда» з посиланням на кореспондента «Радіо Свобода» Рікарда Джозвяка.

«Завершилася зустріч послів ЄС. Поки немає домовленостей щодо санкцій проти РФ. Вони знову зберуться завтра і, можливо, у вівторок. Угорська впертість»– каже він.

Про блокування санкцій Угорщиною пише також видання Bloomberg, зазначивши, що на зустрічі 27 послів ЄС у неділю 8 травня домовленості досягнути не вдалося. Переговори, як очікується, відновляться найближчими днями.

Читайте також: ЄС планує співпрацювати з африканськими країнами для заміни російського газу

Зазначимо, що шостий пакет санкцій проти рф передбачає поступове введення ембарго на нафту та нафтопродукти з росії. Відмова від російської нафти може бути особливим викликом для Угорщини, Словаччини та Болгарії, які купують цей ресурс переважно у росії. Загалом російська нафта складає 25% серед нафтового імпорту Євросоюзу, тоді як газ - 40%.

Попри це, Угорщина анонсує, що збирається блокувати ці санкції. На рішення Будапешту не вплинула навіть поступка в бік Угорщини та Словаччини – для них пропонують відтермінувати впровадження санкцій на 1,5 роки. Натомість, прем’єр Угорщини Віктор Орбан заявив, що країна вимагає відтермінування на 5 років, погрожуючи ветувати санкції.

Нагадаємо, що шостий пакет санкцій проти росії складатиметься з чотирьох елементів. Зокрема, плануюють ввести санкції проти російських офіцерів та інших осіб, які причетні до воєнних злочинів у Бучі. Також від SWIFT планують відключити Сбєрбанк, найбільший банк росії, та інші дві великі фінустанови. Ще один елемент шостого пакета санкцій – заборона на мовлення для трьох великих російських телерадіокомпаній, які «агресивно поширюють путінську брехню та пропаганду».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!