Україна анулювала перебування почесного консула Білорусі у Львові

1890 0
Персонал посольства Білорусі в Україні МЗС скоротило до 5 осіб.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Міністерство закордонних справ України сповістило Білорусь про скорочення кількості персоналу білоруського посольства. Зокрема, скасовує екзекватуру (дозвіл держави перебування на виконання консульських функцій даною особою в даному консульському окрузі, – ред.) почесного консула Білорусі у Львові. Про це зазначив речник МЗС України Олег Николенко.

Читайте також: Військові Білорусі зв’язуються із владою України і кажуть, що здадуться у полон

За його словами, у відповідь на недружні дії Білорусі щодо співробітників українських дипломатичних установ в Мінську та Бресті Україна вживає такі заходи:

  • Скорочує кількість персоналу посольства Білорусі в Україні до п‘яти осіб.
  • Скасовує дипломатичну акредитацію решти співробітників білоруського посольства. Їхнє та членів їхніх родин перебування на території нашої держави оголошується небажаним.
  • Встановлює для білоруських дипломатів після їхнього повернення до України дозвільний режим пересування за межі 40-кілометрової зони від центру Києва.
  • Скасовує екзекватуру почесного консула Білорусі у Львові.

 

Читайте також: Між Україною та Білоруссю більше немає залізничного сполучення

Представник МЗС також застеріг білоруську владу, що будь-які її подальші недружні кроки щодо України отримають негайну та рішучу відповідь.

Нагадаємо, що почесний консул Білорусі у Львові Ігор Дротяк подав у відставку на знак протесту проти участі Білорусі у російській агресії. Ігор Дротяк був почесним консулом Білорусі у Львові понад 10 років. Завдяки йому у Львові відкрили Білоруський освітньо-культурний центр із національною школою, бібліотекою, газетою та відділом правового захисту.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!