Україна будує стіну на кордоні з білоруссю

1786 0
Фортифікаційні споруди зводять також у регіонах, що межують з росією.
Фото з Telegram заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка

Фото з Telegram заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка

Україна почала зводити стіну на Волині на кордоні з білоруссю. Так, облаштували вже три кілометри кордону.

Джерело: заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко в Telegram

«Рів, насип, залізобетонний паркан з колючим дротом – це інженерні загородження, які будують на Волині. Так облаштували близько 3 км кордону, роботи тривають. Це ще не все, але подробиць розкривати не будемо. Також роботи ведуться і в Рівненській, і в Житомирській областях», – написав він.

Тимошенко зазначив, що зводять фортифікаційні споруди та облаштовують кордон і в регіонах, які межують з територією росії.

«Наші прикордонники 24/7 відстежують ситуацію, мають все необхідне обладнання для того, щоб побачити ворога далеко в тилу», – додає Тимошенко.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Польща завершила будівництво захисного бар'єра на кордоні з білоруссю. Його почали зводити задля стримування нелегальної міграції. У серпні завершила будівництво паркану на кордоні з білоруссю і Литва. Так, на ділянках протяжністю 552 кілометри встановили фізичний бар’єр – огорожу та колючий дріт, що ріже. Це зробили теж через міграційну кризу. Про зведення стіни оголосила раніше і Латвія.

Крім того, на тлі напруження ситуації з росією парламент Фінляндії вирішив побудувати на кордоні з цією країною міцніший паркан.

Софія Шавранська

_________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!