Україна і США готують спільну програму співпраці у сфері енергетики

951 0
Україна має величезний потенціал стати енергетичним хабом Європи.
Фото: Українська Енергетика

Фото: Українська Енергетика

Енергетичні відомства України та США готують програму співпраці з розвитку українського енергетичного сектора, про це повідомляє Міністерство енергетики України.

«Енергетичні відомства України та США разом з ініціативою Net Zero World готують програму співпраці щодо безвуглецевості та сталості енергосектора України», – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що програма також передбачатиме співпрацю у розвитку систем передачі електроенергії та будівництва в Україні малих модульних реакторів.

«Україна прагне до ширшого використання вуглецево-нейтральних джерел енергії. Саме тому ми маємо намір поступово відмовитися від вугілля у виробництві електроенергії, а також зменшувати споживання природного газу, покладаючись лише на власний видобуток та виробництво біогазу», – пояснив заступник міністра енергетики України Ярослав Демченков.

Наголошується, Україна має величезний потенціал стати енергетичним хабом Європи.

«З нашою енергосистемою, інтегрованою в ENTSO-E, та розширеними енергетичними коридорами, з наявною в Україні «зеленою» та низьковуглецевою генерацією, розгалуженими газовими та електричними мережами та сховищами, ми впевнені, що така перспектива є реальною», – заявив Демченков.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!