Україна може безкоштовно отримати від COVAX удвічі більше доз вакцини

1550 0
Все залежатиме від її загальної вартості.
Фото: Daniel Schludi for unsplash

Фото: Daniel Schludi for unsplash

Україна сподівається безкоштовно отримати ще 8 мільйонів доз вакцини від коронавірусу в межах ініціативи COVAX на додачу до вже гарантованих 8 мільйонів доз. Про це заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в інтерв’ю Радіо НВ

Зокрема, Україна може розраховувати, щонайменше, на 8 мільйонів доз вакцини – це розрахована кількість доз відповідно до 20% всього населення.

За словами Ляшка, Міністерство охорони здоров’я продовжує перемовини з ВООЗ, щоби збільшити цю кількість доз до 16 мільйонів. Все залежатиме від загальної вартості вакцин, які потрапляють у портфель COVAX.

«Є потенційна можливість, що Україні за цим механізмом дадуть 16 мільйонів доз – ми це проговорюємо, але поки що гарантій немає. 8 мільйонів – це стовідсоткова гарантія, 16 – це потенційна можливість», – заявив він.

Ляшко також додав, що разом із вакцинами Глобальний альянс із вакцин та імунізації також поставить в Україну шприци та бокси біологічної безпеки.

Раніше, в.о. генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ Ігор Кузін припустив, що Україна отримає вакцини виробництва компанії Astra Zeneсa.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!