Україна може піти на жорсткий карантин до 25 жовтня

22257 0
У МОЗ вважають, що ситуація тривожна, але не критична.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

Україна може піти на національний локдаун і до 25 жовтня, і після. Про це головний санітарний лікар та заступник міністра охорони здоровя Віктор Ляшко повідомив в інтерв'ю НВ.

Статистика, яку оприлюднюють щодня, – це дані, що запізнюються на 2-3 дні, але загальна тенденція до зростання кількості інфікованих коронавірусом очевидна. Ситуація тривожна, але не критична, продовжує Ляшко. Якщо подивитися на Іспанію, Францію, то у них понад 10 тисяч випадків виявляють.

«Повторюся: ніхто нікого не закриватиме, якщо ми дотримуватимемося протиепідемічних норм, і епідемію можна буде контролювати. Люди не дотримуються цих норм, поки хтось із їхніх близьких не потрапляє до лікарні, особливо до реанімації», – каже він.

Читайте також: «Людям можна говорити правду». Уляна Супрун про коронавірус, карантин та «золоту середину»

Окрім цього, Ляшко додав, що не варто прив'язуватися до дати, оскільки значення має лише зростання кількості випадків інфікування Covid-19.

«Щодо національного локдауну, то я б не прив’язувався до будь-якої дати. На локдаун можна піти і раніше 25 жовтня, і пізніше. Залежить тільки від зростання кількості випадків інфікування коронавірусом... Ізраїль уже пішов. Тут мало сподіватися на те, що ми не повторимо цей досвід, хоча потрібно все для цього робити», – зазначив він.

Окрім того, сьогодні президент Володимир Зеленський на брифінгу з президентом Словаччини Зузаною Чапутовою заявив, що в Україні зараз друга хвиля Covid-19.  «Сьогодні ми маємо 3 000 хворих на день. На жаль, це і є друга хвиля в Україні. Ми не можемо ризикувати як українцями, так і громадянами з інших країн, які прибувають в Україну», — сказав він.
 

Нагадаємо, що станом на ранок 24 вересня в Україні виявили 3 772 нових випадки коронавірусної інфекції. Зокрема, на Львівщині за добу зафіксували 205 хворих.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!