Україна може припинити безвіз з Ізраїлем найближчими днями

1147 0
Така ініціатива почала розглядатися після різкого збільшення кількості депортацій українських біженців з Ізраїлю.
фото умовне

фото умовне

Уряд України може прийняти рішення щодо призупинення безвізового режиму з Державою Ізраїль у найближчі дні. Про це посол України в Державі Ізраїль Євген Корнійчук заявив в коментарі місцевому радіо, повідомляє Інтерфакс. 

«Якщо уряд України прийме рішення про призупинення безвізового режиму з Ізраїлем, це буде дія, направлена проти уряду, а не проти людей чи представників релігійних громад. Остаточне рішення ще не прийнято, але буде прийнято у найближчі дні», – сказав він.

Посол зазначив, що така ініціатива почала розглядатися після різкого збільшення кількості депортацій українських біженців з Ізраїлю.

Читайте також: Глава МЗС Ізраїлю відвідав Бучу

«Наші біженці мають проблеми від самого початку російської агресії. Коли наші біженці, головно жінки та діти, приїжджають до Ізраїлю, а їдуть вони до друзів та родичів у пошуках прихистку, то перше з чим вони стикаються – у них забирають паспорт, довго утримують у аеропорту для бесіди, 5-10 годин. Після чого близько 10% українців відмовляють у в’їзді. Це неприйнятно! Окрім того, Ізраїль став єдиною країною, яка від початку війни Росії проти України ввела електронні візи для українців!» – пояснив  очільник диппредставництва.

Нагадаємо, у Львові облаштують «безпечні кімнати» всередині будинку за ізраїльським зразком. Перший такий тип укриття створять у Львові в будівлі громадського призначення на перехресті Стрийської – Наукової. 

__________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!