Україна не скасує і не перенесе «локдаун» з 8 січня

2985 0
Ніякого перенесення жорсткого карантину в січні не буде, навіть якщо кількість хворих зменшиться.
Photo by Volodymyr Hryshchenko on Unsplash

Photo by Volodymyr Hryshchenko on Unsplash

Жорсткий карантин, запланований з 8 по 24 січня 2021 року, не перенесуть навіть у разі значного скорочення захворюваності Covid-19, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає УНН.

Читайте також: Локдаун вводять з 8 січня. Що працюватиме, а що – ні

«Жорсткий карантин буде з 8 по 24 січня. Наприкінці січня починається зростання хворих на грип, у яких спостерігаються такі самі ускладнення. Нам необхідно зайти в лютий із мінімальною кількістю хворих на Covid-19. Тому ніякого перенесення жорсткого карантину в січні не буде», – каже Максим Степанов.

Коментуючи рішення уряду продовжити роботу закладів харчування в новорічну ніч, міністр зазначив, що навіть у разі дії заборони працювати після 1:00 це навряд чи змусило б людей розійтися.

«Рішення уряду стосується виключно часу роботи закладів харчування, інші решта обмежень залишається. Навряд чи всі ресторани почнуть зачинятися о 1:00 ночі. Ми розуміємо, що хтось працюватиме до 2:00 і так далі», – зазначив міністр.

Читайте також: Що заборонять, а що – ні. Повний перелік, що буде працювати під час локдауну з 8 по 25 січня та карантину

Нагадаємо, Кабмін запровадив з 8 січня до опівночі 25 січня локдаун в Україні. Також до березня продовжили режим надзвичайної ситуації та карантинних обмежень, які будуть діяти кожен день, крім періоду локдауну. На період локдауну заборонили: відвідувати усі заклади освіти, окрім дошкільної та спеціальної; роботу кафе, барів, ресторанів, крім на виніс і на доставку; приймати відвідувачів у торговельно-розважальних центрах, окрім купівлі товарів першої необхідності; приймати відвідувачів в закладах розважальної діяльності; роботу закладів культури (театри, кінотеатри, виставки), фітнес-залів, басейнів, усіх масових заходів, крім офіційних спортивних.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!