Україна

Україна орендує у партнерів системи ППО, – Ігнат

917 0
Україна потребує великої кількості систем ППО.
Фото: ВВС

Фото: ВВС

Для посилення свого захисту Україна бере в оренду системи протиповітряної оборони у міжнародних партнерів. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Така практика у нас вже є. Деякі країни дали в користування. Зрозуміло, що кожна країна дбає перш за все про власні пріоритети та власний захист. Ніхто своє ППО просто так нам не віддасть. Чому так довго постачають ППО, чому дозовано? Бо немає ППО стільки у світі, щоб взяти і нам віддати одразу», –  сказав він.

Читайте також: У Львові працюють над підсиленням ППО, – Резніков

Він пояснив, що на таку велику країну, як Україна, потрібна дуже велика кількість систем протиповітряної оборони.

«Радіус дії зенітних гармат славнозвісного Gepard – 4,5 км. Можна уявити, скільки потрібно тих Gepard, щоб перекрити якийсь напрямок. Крім Gepard, є комплекси середнього радіуса дії IRIS-T, NASAMS – це до 40 км, «Бук М1»– теж до 40 км, С-300 – 70 км, Patriot наддалекобійніше – понад 100 км», – сказав Юрій Ігнат.

Читайте також: Садовий відповів, чи можливо купити ППО для Львова

За його словами, навіть якщо системи ППО дають Україні в користування тільки тимчасово, на опалювальний період, це все одно добре. При цьому він зазначив, що не називатиме країни, які надають чи з якими ведуться перемовини щодо надання ППО в оренду.

Нагадаємо, раніше речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що цієї осені російська армія може продовжити обстріли критичної інфраструктури України. Для ударів ворог буде використовувати і ракети, і дрони-камікадзе «Шахед». 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!