Україна отримає ще 10 мільйонів доз вакцини проти Covid-19 американської компанії Pfizer

1273 0
Загалом, до кінця 2021 року до України мають надійти 20 млн доз цього препарату.

Україна отримає 10 мільйонів доз вакцини проти Covid-19 американської компанії Pfizer. МОЗ уклало контракт про постачання додаткових доз. Про це сьогодні, 1 травня повідомили в Офісі президента.

Читайте також: Шлях вакцини. Як у Львові зберігають і перевозять «щит» від коронавірусу. Репортаж

Загалом, до кінця 2021 року до України мають надійти 20 млн доз цього препарату.

«Після довготривалих і важких переговорів із компанією Pfizer ми досягли домовленості про постачання додаткових 10 мільйонів доз. Сьогодні вночі ми підписали відповідний контракт. Тобто загалом ми отримаємо 20 мільйонів доз вакцини Pfizer протягом цього календарного року», – зазначив очільник МОЗ Максим Степанов, йдеться у повідомленні.

Згідно з домовленостями, перші поставки за цим контрактом – 500 тисяч доз – Україна отримає вже в травні-червні 2021 року, 4,5 млн доз – у третьому кварталі (липень-вересень), решту 15 млн доз – у четвертому кварталі цього року.

Читайте також: Чи справді можна вакцинуватись залишковими дозами. Журналістський експеримент

Нагадаємо, у квітні Україна отримала в рамках програми COVAX 117 тис. доз вакцини Pfizer. У травні Україна може отримати майже мільйон доз вакцини Pfizer.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!