Україна отримала міжнародну допомогу на фінансування пенсій та зарплат

760 0
Україна додатково отримала 1,34 млрд доларів від Світового банку.
Фото: Vista Create

Фото: Vista Create

Україна отримала 1,34 млрд доларів як шосте додаткове фінансування на часткову компенсацію видатків держбюджету не пов’язаних зі сферою безпеки та оборони, зокрема на пенсійні виплати та виплати працівникам Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС). Про це повідомляє Міністерство фінансів.

Фінансування здійснюється в рамках проєкту Світового банку «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні»..

Допомога складається з позики Світового банку у розмірі 1,086 млрд доларів, які надійшли через Цільовий фонд з надання необхідної кредитної підтримки Україні під гарантії Уряду Японії.

А також гранти:

  • 190 млн доларів США від Норвегії через Цільовий фонд підтримки, відновлення, відбудови та реформування України (URTF);

  • 50 млн доларів США від Уряду Сполучених Штатів Америки;

  • 20 млн доларів США від Уряду Швейцарії.

Кошти спрямують на часткову компенсацію видатків держбюджету України не пов’язаних зі сферою безпеки та оборони, зокрема на пенсійні виплати та виплати працівникам ДСНС.

«Міжнародна фінансова допомога є вагомим внеском у підтримку фінансово-економічної стабільності України та дозволяє забезпечити першочергові соціальні видатки під час війни»,  наголосив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Нагадаємо, нещодавно уряд Ніделандів виділив для України 104 млн євро допомоги. Це лише перший транш із понад 2 мільярдів євро, які уряд цієї країни запланував надати протягом 2024 року для задоволення гуманітарних потреб.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!