Україна

Україна перемогла Боснію і Герцеговину. Як це було і що далі

722 0
Матч завершився з рахунком 2:1.
Плей-офф УЄФА ЄВРО-2024 - Боснія і Герцеговина проти України / Фото: EPA

Плей-офф УЄФА ЄВРО-2024 - Боснія і Герцеговина проти України / Фото: EPA

Сьогодні збірна України зіграла у Зениці з Боснією і Герцеговиною у півфіналі плей-офф кваліфікації Євро-2024, матч завершився з рахунком 2:1 на користь України. Про це повідомила пресслужба Федерації футболу України.

Першими рахунок відкрили господарі поєдинку – на 57 хвилині матчі захисник збірної України Микола Матвієнко спрямував м'яч у власні ворота. На 85 хвилині рахунок зрівняв нападник Роман Яремчук з передачі Юхима Коноплі. Менш ніж за три хвилини Артем Довбик вивів збірну України вперед. Гольову передачу віддав Яремчук.

У фіналі плей-оф відбору на Євро-2024 Україна зіграє з Ісландією, яка перемогла збірну Ізраїлю з рахунком 1:4. Гра відбудеться 26 березня.

До слова, Національна збірна України виступала у відборі Євро-2024 в групі C разом із командами Англії, Італії, Північної Македонії та Мальти. У першому матчі відбору Україна поступилася Англії з рахунком 0:2. Згодом, під час другої зустрічі, Україна зіграла внічию проти англійців з рахунком 1:1, відібравши в них очки у кваліфікації.

Україна також перемагала в матчах проти команд Північної Македонії й Мальти. Під час попередньої зустрічі з Італією на відборі українці поступилися їм із рахунком 1:2. Зрештою, Україна посіла третє місце в турнірній таблиці та має нагоду поборотися за вихід на Євро через матчі плей-оф.

Додамо, що збірні України та Боснії і Герцеговини вже зустрічалися раніше. Команди двічі виступили у межах Чемпіонату світу-2022. У першому матчі, який відбувся у Львові, Україна зіграла внічию, проте вже у виїзному національна збірна розгромила опонента з рахунком 2:0. 

Софія Шавранська

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!