«Україна переможе». Джонсон виступив у Верховній Раді і оголосив нову військову допомогу

1789 0
Він визнав, що Захід надто повільно реагував на анексію Криму та напад на Донбас 2014 року.
Прем

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час онлайн звернення у Верховній Раді 3 травня

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у своєму виступі перед Верховною радою висловив віру в перемогу України над росією, а також оголосив про новий пакет військової підтримки. Про це повідомляє «Європейська правда».

Читайте також: Джонсон представив Зеленському новий пакет фінансової та військової допомоги

«Ближчими тижнями ми надішлемо вам Brimstone, це протикорабельні ракетні системи, а також броньовані машини, щоб евакуювати людей із захоплених територій і загрозливих ділянок. Ми маємо новий пакет підтримки на 300 млн фунтів стерлінгів», — сказав він.

За його словами, у пакет також увійдуть радари, «щоб визначати, де перебуває артилерія, що націляється на ваші міста, і дрони, щоб підсилити вашу піхоту і ваші наступальні сили». Він висловив упевненість, що Україна переможе у війні, а історії про її звитягу переповідатимуть з покоління до покоління.

«Про це розповідатимуть онукам і правнукам, що українці навчили цілий світ, що брутальна потуга агресора нічого не може заподіяти народові, який обрав свободу. Вони скажуть, що українці своєю впертістю, своєю жертвою довели, що гармати і танки не можуть придушити націю, що бореться за свою незалежність. Ось чому я вірю і знаю, що Україна переможе»сказав прем’єр-міністр.

Читайте також: Британія скасувала всі мита на експорт з України

Він визнав, що Захід надто повільно реагував на анексію Криму та напад на Донбас 2014 року, і заявив, що більше немає права на повторення цієї помилки.

Нагадаємо, Пентагон створив у Німеччині центр контролю за військовою допомогою Україні.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!