Україна

Україна повернула ще 11 дітей з росії та окупованих територій

1444 0
Серед повернутих 6 дівчаток та 5 хлопчиків.
фото: дмитро лубінець

фото: дмитро лубінець

Україні вдалося повернути додому ще 11 дітей з росії та тимчасово окупованих територій. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінць у Telegram.

«Українців вдалося повернути з ТОТ та РФ за посередництва Держави Катар та за підтримки ЮНІСЕФ, а також сприяння у роботі Державної прикордонної служби», – повідомив чиновник. 

За його словами, серед повернутих 6 дівчаток, серед яких дві рідні дворічні сестрички-двійнята, та 5 хлопчиків. Найменшій повернутій дитині — 2 роки, найстаршій — 16 років. Двох дітей зустрічали з каретою швидкої, оскільки одна дитинка зовсім не може пересуватися.

«На жаль, доля дітей трагічна — вони вимушені були пережити окупацію рідних міст, бомбардування та поранення, смерть рідних. Деяких рф примусово паспортизувала та навіть знайшла їм "опікунів"» – підкреслив омбудсмен.

Нагадаємо, в січні до України вдалося повернути хлопця та дівчину, яких раніше незаконно депортувала росія.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!