Україна повернула тіла 19 людей, які загинули в російському полоні

2220 0
Найближчими днями Україна очікує на тіла ще чотирьох загиблих.
Умовне фото

Умовне фото

Україні вдалося повернути тіла 19 громадян України, які загинули в російському полоні. Однак не уточнюється, коли це відбулося та за яких обставині. Про це Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин при Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олег Котенко повідомив під час круглого столу, передає Громадське.

Він не уточнив, коли та за яких обставин вдалося повернути тіла загиблих. Перед цим Уповноважений розповів, що зафіксовані «прикрі приклади» допиту українців у полоні. Також він зауважив, що найближчими днями Україна очікує на тіла ще чотирьох загиблих.

Читайте також: Україна повернула з Туреччини українських командирів з «Азовсталі»

«Це ті, хто були у полоні й там загинули. Це про те, що ми знаємо, нам ці тіла повертають. Але є таке, що нам тіла можуть і не повернути», – сказав уповноважений.

Зі слів Котенка, у Єдиному реєстрі зниклих безвісти є інформація про понад 24 тисячі українців. Вже більш ніж  8 тисяч людей вдалося знайти, а саме встановили їхнє місце перебування або місце загибелі.  Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, запевнив, що 60-65% людей з реєстру – живі. Оскільки Україна має інформацію про місця утримання та кількість українських полонених, що там перебувають, водночас є цифра розшукуваних людей.

Нагадаємо, що 30 травня Україна повернула тіла 79 загиблих військових із тимчасово окупованих територій.

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!