Україна повністю припиняє пасажирське авіасполучення з 17 березня

2507 0
Частина наземних пунктів пропуску працюватиме, аби українці могли повернутися на територію нашої держави.
Фото: Главком

Фото: Главком

Через пандемію коронавірусу у світі Україна з 17 березня закриває пасажирське авіасполучення. Про це  в ефірі одного з телеканалів повідомив голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

Читайте також: Чи закриватимуть у Львові кінотеатри, ресторани і торгові центри на карантин

«Щодо пасажирського сполучення – 17 березня, з 00:00 годин його повністю обмежать», – заявив він.

Дмитро Разумков уточнив, що наразі йдеться про повне закриття пасажирського авіасполучення. При цьому частина наземних пунктів пропуску працюватиме, аби «наші громадяни мали можливість повернутися на територію нашої держави».

Крім цього, з 16 березня в Україні закриють кордони для іноземців. В’їхати зможуть лише ті, хто мають дозвіл на постійне або тимчасове проживання в Україні та громадяни України.

Екіпажі суден, літаків, вантажних автомобілів можуть заїжджати в Україну, але їх будуть перевіряти медики експрес-тестами.

Ті українці, які вилетіли з України чартерним рейсом у туристичну подорож, точно повернуться в Україну згідно з розкладом. Інші українці повинні повернутися з-за кордону літаками упродовж наступних трьох днів.

Ті, хто не встигнуть повернутися, мають звернутися до українських консульств. Їх повернуть окремими нерегулярними рейсами. Після повернення українців перевірять медики й за необхідності відправлять на обсервацію.

Решті громадян радять утриматись від подорожей закордон та у межах країни.

Читайте також: Від легковажності до шоку. Чим ситуація з коронавірусом в Італії схожа з Україною

В Україні наразі відомо про три випадки зараження коронавірусом, один із них летальний – 13 березня від коронавірусу померла 71-річна пацієнтка з Радомишля на Житомирщині. Вона стала першою жертвою коронавірусу серед українців. Ще одна українка померла від вірусу в Італії.

Додамо, США на 30 днів припинили авіасполучення з країнами ЄС, окрім Великобританії, а Польща ввела санітарний контроль на кордоні з Україною та іншими сусідами. В Ізраїлі прибулих направляють на двотижневий карантин, а в Італії закриті всі кордони. Данія та Чехія оголосили через коронавірус надзвичайний стан. Словаччина закрила кордони для туристів, а Румунія відправляє приїжджчих на карантин.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!